درمان آبريزش بيني کودکان

درمان آبريزش بيني کودکان


درمان آبريزش بيني کودکان



درمان آبريزش بيني کودکان


آبريزش بيني در کودکان:
آبريزش بيني اختلال شايع و مزمن است. رينوريا يا آبريزش بيني زماني اتفاق مي افتد که مايع زيادي از بيني خارج شود. مايع مخاطي است که ممکن است روان يا ضخيم، شفاف يا کدر باشد و يا بصورت مستمر جاري باشد يا بصورت متناوب از بيني خارج شود.


علل آبريزش بيني کودکان:
– سرما خوردگي
– واکنش هاي آلرژيک
– عفونت سينوسي
– تغييرات ناگهاني دماي محيط
– گريه کردن
– استفاده غذاهاي تند


 


آبريزش بيني کودکان,علل آبريزش بيني کودکان,دلايل آبريزش بيني کودکان

 


دلايل آبريزش بيني کودکان



رنگ و دلايل آبريزش بيني نوزاد
آبريزش بيني بدون رنگ و شفاف
مخاط عادي بي رنگ ، نسبتا ضخيم و چسبناک است که از اين بابت بي شباهت به چسب نيست. درصورتي که مخاط بيني شما بي رنگ باشد، بدان معني خواهد بود که اصلاً عفونت و الودگي در بدنتان وجود ندارد. مادامي که مخاط بي رنگ زياد در بدن توليد نشود، شما در سلامت کامل هستيد. در غير اينصورت ، درصورتي که مخاط بدون رنگ به صورت غيرعادي در بيني توليد ميشود ، بنابراين احيانا به چيزي حساسيت داريد که بايد به پزشک مراجعه کنيد.


اين مدل از آبريزش امکان دارد ناشي از تلاش بيني براي پاک سازي کردن هواي تنفسي از ذرات و جلوگيري از وارد شدن آن ها به ريه بوده و يا نشان دهنده ي دندان درآوردن و يا يک حساسيت باشد. عکس العمل مخاط بيني به خشک و سرد بودن هواي تنفسي هم ميتواند باعث پيدايش اين علامت شود. در بعضي موارد آبريزش بيني شفاف نخستين نشان سرما خوردگي است.


آبريزش بيني به رنگ سفيد
علت اصلي مخاط سفيد رنگ، استفاده بيش از حد لبنيات است. چربي موجود در محصولات لبني باعث ضخيم تر شدن و چسبنده تر شدن مخاط شده که نفس کشيدن را هم سخت مي کند. خوردن شير باعث غليظ شدن مخاط بيني ميشود و شيرخواران و نوپاياني که تمايل زيادي به استفاده لبنيات دارند، به کرات دچار اين وضعيت ميشوند . ولي توجه داشته باشيد هرقدر که بچه بزرگ تر ميشود و شير کمتري استفاده ميکند ، سفيد بودن رنگ ترشحات بيني ميتواند به دليل کم‌ابي بدن باشد. وجود مخاط سفيد رنگ در بيني تنها امر نگران کننده اي نيست.


آبريزش بيني به رنگ زرد روشن
علت رنگ زرد مخاط دو چيز است:وجود يک ويروس يا عفونت سينوسي در بدن. رنگ زرد کم رنگ يعني اين که بدن دارد با چيزي مانند سرما خوردگي مبارزه ميکند. درصورتي که طول مدت دوران آبريزش بيني کم تر از 10 روز است نيازي به نگراني نيست ولي درصورتي که اين آبريزش بيش از 10 تا 14 روز طول کشيد به يک متخصص کودکان مراجعه کنيد براي اين که امکان دارد که نشان دهنده ي عفوني شدن سينوس ها باشد.


آبريزش بيني به رنگ زرد پر رنگ
درصورتي که ترشحات بيرون شده از بيني فرزند شما به رنگ زرد پررنگ درامد، بايد به متخصص کودکان مراجعه کنيد براي اين که امکان دارد که نشان دهنده ي ايجاد يک عفونت تازه و يا شدت يافتن عفونت گذشته باشد.


آبريزش بيني به رنگ سبز
رنگ ترشحات خارج شده از بيني امکان دارد که سبز شود که ميتواند نشان دهنده ي سرماخوردگي ، عفونت سينوس ها و… باشد. ولي نکته ي بسيار مهم اين است که درصورتي که در موقع صبح که فرزندتان از خواب بيدار ميشود آبريزش بيني به سبز رنگ داشت، نيازي به هيچگونه نگراني نيست. علل خارج شدن ترشحات سبز رنگ در موقع صبح از بيني آن است که در تمام طول شب باکتري ها در مخاط بيني تجمع پيدا ميکنند و رنگ سبز به مخاط مي‌دهند.


 


اين ترشحات مملوء از باکتري، در موقع صبح بايد از مجراي بيني بيرون شوند. ولي درصورتي که فرزندتان تمام مدت شبانه روز و هم به مدت چند روز دچار ترشحات رنگ سبز شده است، وي را نزد يک متخصص کودکان ببريد.


آبريزش بيني به رنگ نارنجي، قرمز و يا قهوه اي
خون باعث تغيير رنگ مخاط ميشود . اما نيازي نيست مضطرب باشيد براي اين که ميتواند علل مختلفي داشته باشد. درصورتي که در نهايت ديديد که ميزان خون زيادي طي چند روز از بدنتان بيرون مي آيد ، بهتر است به پزشک مراجعه کنيد.


آبريزش از بيني به رنگ خاکستري و رنگ سياه
زندگي در شهرهاي الوده باعث تغيير رنگ مخاط بيني به سياه و خاکستري ميشود . وظيفه مخاط به دام انداختن غبار و ذرات ديگر در بيني و همچنين پيش‌گيري از وارد شدن آن به بدن است. درصورتي که در نزديکي شما، حجم زيادي خاکستر، گرد و غبار، دود و مواد معلق ديگر در هوا موجود است ، بيني تلاش ميکند آنها را به دام بيندازد.


 


آبريزش بيني کودکان,علل آبريزش بيني کودکان,دلايل آبريزش بيني کودکان

 


درمان آبريزش بيني در کودکان



درمان هاي خانگي براي آبريزش بيني بچه ها:
درمان آبريزش بيني کودکان با استفاده از محلول آب نمک
يکي از برترين شيوه هاي درمان آبريزش بيني، استفاده از محلول آب نمک است. از محلول آب نمک بعنوان تسکين دهنده گلودرد، ميکروب کش و دهان شويه هم استفاده مي شود. آب نمک سبب شل شدن مخاط و خارج شدن راحت تر آن از بيني مي شود و مجراي تنفسي را تميز نموده و سبب مي شود بچه راحت تر نفس بکشد. شست وشوي روزانه بيني با محلول آب نمک، از بيماري هايي مثل:سرما خوردگي، سرفه، التهاب چشم، بيني و گلو، التهاب سينوس هاي پيشاني، سردرد، خستگي، بيخوابي جلوگيري مي کند.


از آب شير براي شستشوي بيني استفاده نکنيد. بايد از آب مقطر و يا آب جوشيده ولرم براي درست کردن آب نمک استفاده کنيد. به اين منظور 1 ليوان آب را بجوشانيد و يک چهارم  قاشق چايخوري نمک را به آن اضافه کنيد تا آن هم اندکي بجوشد و حل شود، بعد بگذاريد در دماي اتاق سرد شود. چند قطره از محلول را درون بيني بچه بريزيد و سر او را بالا نگه داريد. با گرفتن يکي از حفره هاي بيني، مخاط حفره ديگر را خالي کنيد. اين کار را براي حفره دوم هم انجام دهيد.


اين کار را روزي سه دفعه انجام دهيد. به بچه يادآوري کنيد هر چند ساعت بايد بيني خود را خالي کند. براي جلوگيري از قرمز شدن بيني بچه، قدري روغن زيتون روي بيني وي بماليد.


ساکشن بيني
آبريزش بيني به احتمال زياد سبب ترشح خلط و گرفتگي بيني نوزاد ميشود که ميتواند تنفس را براي بچه سخت کند. ميتوانيد به وسيله يک ساکشن خلط جمع شده در بيني بچه را بيرون کنيد و به وي در تنفس کمک کنيد. اين حباب هاي ساکشن به آساني در داروخانه ها دردسترس است و براي خريد آن نيازي به نسخه پزشک نداريد. پيش از هربار استفاده از ساکشن از تميز بودن آن اطمينان حاصل کنيد


ترکيب زنجبيل و عسل
ترکيب زنجبيل و عسل يکي از برترين درمانهاي خانگي براي حل مشکل آبريزش بيني است. يک تکه ريشه زنجبيل برداريد و آب آنرا بگيريد و به آن عسل اضافه کنيد.  اين معجون را 2 تا 3 دفعه در روز به بچه خود بدهيد.


بخار
استشمام بخار کمک ميکند تا ناراحتي ناشي از آبريزش بيني کاهش پيدا کند، همچنين به کودک شما کمک خواهد کرد که خواب بهتري داشته باشد و دوره درمان هم کوتاه تر شود. براي بچه هاي کوچک، ميتوانيد با بستن درب و بازکردن دوش حمام را به يک اتاق بخار مبدل کنيد. بچه خود را به حمام ببريد و براي 10 تا 15 دقيقه با فرزندتان بنشينيد. اين کار را 2 تا 3 دفعه در روز انجام دهيد.


براي بچه هاي بزرگ تر، ميتوانيد از بخار به صورت مستقيم بر صورت استفاده کنيد به اينصورت که بچه خود را در بغل خود نشانده و يک کاسه ي آب گرم جلوي خود بگذاريد، صورت کودک را به طرف کاسه خم کنيد، با يک حوله بزرگ که برروي خودتان کشيده ايد تمام بخار را جمع کنيد و از کودک خود بخواهيد 5 تا 10 دقيقه دراين وضعيت نفس بکشد، بعد از وي بخواهيد تا بيني خود را خالي کند اين کار را چند مرتبه در روز انجام دهيد.


 


آبريزش بيني کودکان,علل آبريزش بيني کودکان,دلايل آبريزش بيني کودکان

 


آبريزش بيني کودکان



چه موقع بايد به پزشک مراجعه کرد؟
– آبريزش بيني با تبي که بيش از 2 روز ادامه يافته باشد همراه شود.
– کودک دچار لرز، بدن درد، تب يا استفراغ و بيماري اسهال شود( اين علايم ميتواند علامت ابتلاي کودک به آنفولانزا باشد)
– شما به ورود اجسام خارجي به درون بيني بچه شک کنيد.
– فکر کنيد که آبريزش بيني کودک به علت مبتلا به حساسيت است. در اينصورت ، پزشک امکان دارد انجام اقداماتي را به شما سفارش کند که به کاهش حساسيت کمک ميکنند .





مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بيني ,آبريزش ,مخاط ,کنيد ,استفاده ,درصورتي ,آبريزش بيني ,امکان دارد ,مخاط بيني ,انجام دهيد ,درمان آبريزش ,متخصص کودکان مراجعه ,بيني کودکاندرمان آبريزش
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Angela حسن رودی ها خدمات عروسی وبرگزاری مجالس ملل شرکت فرهنگی هنری ایران موزیک ورلکوک ایرانی مجتمع مسکونی فجر سامیار قدس دلنوشته فروشگاه سایت بلاگ بیست